راهنمای خرید و آشنایی با گاز رومیزی
اجاق گاز یکی از وسایل ضروری و جدایی ناپذیر آشپزخانه هر خانه است. در گذشته برای پخت غذا از تنور، اجاق های آجری یا از آتش برای پخت غذا استفاده میکردند. اجاق گاز از اوایل سده ی نوزدهم تولید شده و از مزیت های آن کاهش دود در زمان پخت غذا است. امروزه اجاق گاز در سه مدل از جمله گاز مبله یا ایستاده، گاز رومیزی و همچنین گاز توکار در بازار عرضه می شود. در این نوشته قصد داریم شما را با خرید گاز رومیزی آشنا کنیم.
خانه ای مدرن و آشپزخانه ای به سبک زندگی نوین، به بهبود فضای موجود و استفاده از تمام پتانسیل ها تاکید می ورزد. اجاق گاز رومیزی محصولی مناسب برای محیطی با فضای کوچک است. علاوه بر آن جلوه و زیبایی این کالا در هر فضایی سبب زیبایی فوق العاده ای می شود. سهولت در استفاده از اجاق گاز رومیزی و فضای کمی که اشغال می کند سبب شده تا مخاطبان بسیاری داشته باشد.
آنچه اهمیت دارد نوع متریال صفحه، تعداد شعله و فندک اجاق گاز است. نصب این محصول بسیار آسان است و میزان مصرف انرژی در آن نیز کاهش می یابد. اجاق گاز رومیزی محصولی متنوع است و لذت آشپزی را دوچندان می کند. این محصول می تواند از متریال استیل، شیشه و ترکیبی از استیل و شیشه طراحی شود. برند های داخلی و خارجی بسیاری به ارائه اجاق گاز های مدرن در طراحی جذاب و کارایی ایده آل می پردازند.
این محصول می تواند دارای انواع تک شعله تا 5 شعله باشد. این محصول در 2 نوع برقی و گازی طراحی و تولید می شود. اجاق گاز رومیزی و یا گاز توکار، محصولی مناسب برای خانه های امروزی است که شما عزیزان می توانید به صورت اینترنتی به خرید آن بپردازید.
اجاق گاز رومیزی
امروزه با توجه به تغییر سبک زندگی مردم استفاده از اجاق های رومیزی کاهش پیدا کرده و اکثر مردم برای خرید لوازم آشپزخانه معمولا به سراغ اجاق گازهای صفحه ای تو کار می روند اما با این حال هنوز هم اجاق های رومیزی در بازار مشتریان پر و پا قرص خود را دارند و دلیل آن هم قیمت ارزان کارایی بالا جا به جایی آسان و … می باشد.
این اجاق گاز که تعداد شعله های آن از تک شعله شروع تا پنج شعله ساخته می شود که بیشتر در شرکت ها و مکان هایی که در آن پخت و پز کم است استفاده می شود. این مدل از اجاق گاز ارزان قیمت ترین اجاق گاز است. این اجاق گاز امکانات زیادی ندارد و علت ارزان بودن آن قابلیت جابه جا شدن می باشد.
معرفی اجاق گاز های صفحه ای استیل
اجاق گاز های استیل ساده به دلیل سهولت در نظافت بیشتر مورد توجه قرار دارد ضمن اینکه باید توجه بیشتری در زمان نظافت این گونه اجاق گازها داشت و باید از یک کهنه نرم استفاده شود و نیز می توان از محصولات براق کننده استیل که معمولاً در بازار یافت می شوند استفاده کرد و هرگز از پودرهای ساب استفاده نکنید.
اجاق گاز های استیل آجدار امروزه کمتر مورد توجه قرار دارد چرا که معمولا پاک کردن روغن و غذا از روی استیل آجدار به سختی انجام می شود و به مرور زمان به دلیل چرک مردگی در محصولات استیل آجدار رنگ اجاق گاز کدر وتیره می گردد و تنها مزیت استیل آجدار ضد خش بود آن است.
معرفی اجاق گازهای صفحه ای شیشه ای
تنوع محصول در این نوع اجاق گاز ها بسیار بالا می باشد در اینگونه محصولات از شیشه های نشکن با قابلیت تحمل درجه حرارت بالا استفاده شده است در نمونه های با کیفیت از شیشه هایی استفاده شده است که امکان تنظیف این محصولات راحت تر می باشد با این حال باید توجه داشت برای داشتن اجاق گازی زیبا و ماندگار بهتر است تا پس از طبخ غذا به طور مرتب تنظیف شوند تا اثرات لک و چربی بر روی آن باقی نماند وخیلی ها فکر می کنند اجاق گازهای شیشه ای به راحتی خواهند شکست در صورتی که اگر گازی که خرید می نمایید دارای شیشه به طور مثال ایتالیایی باشد به این راحتی ها آسیب نخواهد دید.
آشنایی با خرید اجاق گاز های رومیزی با جنس های مختلف
اجاق گاز های رومیزی از نظر شکل ظاهری و جنس به چهار دسته: استیل، شیشه ای، سرامیکی و ترکیب شیشه و دیگر متریال تقسیم می شود. اما گازهای استیل نسبت به بقیه طرفداران بیشتری دارند زیرا هم زیبا و مقاوم هستند و هم راحتتر تمیز می شوند و مواد غذایی روی سطح آن نمی چسبد، البته اجاق گازهای استیل خود دو نوع هستند: ساده و آجدار.
نوع ساده آن براق و سیقلی ترند و به راحتی تمیز می شوند ولی در مقابل خط و خش مقاومت کمتری دارند. مدل های آجدار ضد خش هستند اما در عوض به سختی تمیز می شوند چون سطح خشن تری دارند و بعد از مدتی کدر و چرک مرده می شوند.
اما مدلهای شیشه ای، واضح است که صفحه این مدل اجاق گاز از صفحات شیشه ای نشکن و با قابلیت تحمل درجه حرارت بالا ساخته شده و زیبایی خاصی به فضای آشپزخانه می دهد، اجاق های شیشه ای باید بعد از هر بار استفاده تمیز شوند تا اثرات لکه غذا و چربی روی آنها نماند. این شیشه ها مقاومت بالایی دارند و حتی با سرد و گرم شدن هم مشگلی بوجود نمی آید.
نوع دیگر اجاق گازهای صفحه ای صفحات سرامیکی مقاوم به گرما و سرما معروف به گازهای سرامیکی هستند و از مزایای آنها این است که به راحتی تمیز می شوند و در برابر گرد وغبار و سایش و چربی مقاوم هستند و طرفداران خاص خود را دارند. برخی از مدل های سرامیکی را با شیشه هم ترکیب کرد ه اند که این هم برای خود مدلی است.
اما بشنویم از اجاق های برقی، ظاهری بسیار شیک با صفحه هایی لمسی و دیجیتالی که با برق کار می کنند و مزیت آنها این است که از نظر نشت گاز نسبت به انواع گازی امنیت بیشتری دارند و چون قدرت بالایی دارند زمان پخت را کوتاه می کنند و ایراد بزرگ آنها مصرف برق بالا و ناکارآمدی در هنگام قطع برق است .
چه برندی را برای خرید اجاق گاز انتخاب کنیم؟
در جواب به این سوال باید گفت در بازار لوازم خانگی اجاق گاز متنوع با برندهای ایرانی و خارجی با قیمت های گوناگون وجود دارد. شما در ابتدا باید ببینید برای خرید اجاق گاز چقدر هزینه می توانید کنید و فضای آشپزخانه ی خود را در نظر بگیرید سپس یکی از اجاق گازهای ایرانی یا خارجی را با توجه به نیاز خود انتخاب کنید. از جمله برندهای اجاق گازهای موجود در بازار به شرح زیر است:
- اجاق گاز اسنوا
- اجاق گاز اخوان
- اجاق گاز آرتا
- اجاق گاز سینجر
- اجاق گاز alton
- اجاق گاز هافنبرگ
- اجاق گاز بوش
- اجاق گاز hommex
- جاق گاز لوفرا
- اجاق گاز پیلوت
نکات اساس که باید در هنگام خرید گاز رومیزی به آن دقت کنید
مهم ترین شاخص در اجاق گازهای صفحه ای استاندارد اجباری در آن هاست، پس در موقع خرید به داشتن نشان استاندارد و همچنین برند و خدمات پس از فروش آن بطور ویژه دقت کنید. در حقیقت از از برندهای معروف و شناخته شده و دارای خدمات پس از فروش خریداری کنید، زیرا اجاق گاز یک وسیله مهم و پر مصرف است و اگر از برند مرغوب و با کیفیتی نباشد شما مجبورید هزینه های تعمیرات مکرر را تحمل کنید.
در هنگام خرید به مسائل ایمنی توجه داشته باشید، اجاق گازهای مجهز به فندک و ترموکوپل ایمن ترند، ترموکوپل به محض خاموش شدن گاز به وسیله باد و یا سر رفتن مواد غذایی، جریان گاز را بطور اتوماتیک قطع می کند و از انتشار گاز در فضا جلوگیری می شود.
اگر سطح میز یا کابینت شما باریک است می توانید اجاق های توکاری انتخاب کنید که همه شعله ها در یک ردیف قرار گرفته و به شکل مستطیلی باریک است. در هنگام خرید به فاصله بین شعله ها دقت کنید این فاصله باید طوری باشد که بتوانید همزمان چند قابلمه را بدون برخورد با یکدیگر روی گاز قرار دهید.
دانلود پی دی اف مقاله : آشنایی با گاز رومیزی